Visum till hela världen

Visum Indien

För att få komma in i Indien måste du som svensk medborgare ha visum. Lyckligtvis är det lätt att ansöka om visum till Indien och ofta inga problem att få det.

Hur ansöker man?

Du kan söka visum till Indien med post via oss. Klicka här för att gå till beställningssidan om visum till Indien.

Sök visum här

Det du behöver ha med dig är:

  • Pass giltigt minst sex månader. Passet måste ha minst två lediga sidor, helst fler.
  • Kopia på passet
  • Visumfoto
  • Ifylld ansökan
  • Eventuellt fler dokument beroende på typ av visum.

Handläggningstiden varierar men räkna med minst en vecka.

Hur länge kan man stanna?

Med ett turistvisum kan man stanna i Indien upp till sex månader. Om du vill stanna längre behöver du någon annan typ av visum.

Andra visum till Indien

Om du ska åka till Indien som något annat än turist finns det en uppsjö av olika visum att söka. Några exempel och hur länge man får stanna är:

Affärsvisum

Med ett affärsvisum får du stanna i Indien i upp till ett år. Vid ansökan måste du, förutom de ovan nämnda dokumenten, även ha med dig handlingar från företaget du representerar och företaget du ska besöka i Indien.

Konferensvisum

Ger dig rätt att besöka Indien under hela konferensens längd. Förutom de vanliga handlingarna måste din ansökan kompletteras med inbjudan till konferensen och dokument från Indiska myndigheter som godkänt konferensen. Det senare är dokument du kan få av den indiska arrangören av konferensen.

Anställningsvisum

Om du ska jobba i Indien är detta visumet du ska söka. Indiska ambassaden i Sverige kan utfärda ett visum som gäller upp till ett år, därefter måste du förlänga det på plats. Förutom de vanliga handlingarna måste du även bifoga undertecknat anställningskontrakt och CV med din ansökan. All dokumentation måste vara på engelska.

Adoptionsvisum

Om syftet med din resa är att adoptera kan du få visum upp till 6 månader. Förutom de vanliga handlingarna måste du även bifoga brev från den indiska adoptionsorganisationen samt kopia på adoptionsbeslutet från indisk domstol.

Journalistvisum

Om du ska arbeta som journalist i landet kan du få visum upp till ett år. Förutom de vanliga handlingarna behöver du även bifoga en detaljerad beskrivning från din svenska arbetsgivare vad det är du ska göra i landet. Dessutom måste du lämna en förteckning över all utrustning du ska ha med dig.

Studerandevisum

Som student kan du få visum som räcker hela utbildningens längd. Förutom de vanliga handlingarna måste du även bifoga det indiska antagningsbeskedet där kursernas namn och period tydligt framgår.

Yogavisum

Indien är Yogans hemland och ska man lära sig Yoga ska man givetvis göra det på plats. Indierna vet om detta och har därför visum för det som gäller i upp till sex månader

Transitvisum

Om du bara ska passera Indien under din resa i Asien kan du skaffa ett transitvisum. Det låter dig åka in och ut ur Indien. Du kan stanna max 15 dagar per besök och totalt upp till 90 dagar.

Länk till Sveriges ambassad i Indien:

http://www.swedenabroad.com/Start____21538.aspx