Visum till hela världen

Visum Vietnam

Som svensk medborgare får du stanna i Vietnam i upp till 15 dagar utan att först ansöka om visum. Vid inresa till Vietnam behöver du visa upp ditt pass, som behöver vara giltigt minst 90 dagar till, samt biljett för resa vidare.  Samma regler gäller för medborgare från Finland, Danmark och Norge.

Om du vill stanna längre än 15 dagar i Vietnam måste du dock ansöka om visum innan din resa dit.

Hur ansöker man visum till Vietnam för längre vistelse?

Sök visum här

Du kan ansöka om visum till Vietnam antingen via post eller genom att besöka Vietnams ambassad.

Det du behöver ha med dig, eller skicka till ambassaden är:

  • Ifylld och undertecknad ansökningsblankett
  • Ett nytaget passfoto, fastsatt på ansökningsblanketten
  • Ditt pass, med minst två lediga sidor. Passet måste vara giltigt minst en månad längre än din tänkta vistelse i Vietnam.
  • Visumavgiften, kontant eller check.
  • Förfrankerat returkuvert adresserat till dig

Handläggningstiden är två till tre dagar.

Affärsvisum till Vietnam

Om du ska besöka Vietnam i affärssyfte behöver ha ett affärsvisum. Förutom att skicka in dokumenten ovan behöver du också skicka in en ansökan från din affärskontakt i Vietnam. Affärsvisum går även att ansöka om via ombud.

Hur länge kan man stanna?

Som svensk kan du stanna i 15 dagar i landet utan visum. Om du vill stanna längre måste du skaffa visum.

Länk till Sveriges ambassad i Vietnam:

http://www.swedenabroad.com/Start____9104.aspx

Länk till Vietnams ambassad i Sverige:

http://www.vietnamemb.se/

Mer information om visum till Vietnam:

http://www.visumvietnam.se