Visum till Kina Maximize

Visum till Kina

Här kan du beställa visum till Kina. Lägg rätt kombination i varukorgen och slutför sedan betalningen. Skicka därefter dina ansökningshandlingar till:

Alla Visum
Box 7145
10387 Stockholm

Vi tar emot ansökningar per post från alla oavsett var man bor, och skickar sedan tillbaks pass med visum till er på valfri adress (ange vid beställningen).

Mer detaljer

1 095 kr

Visum till Kina behövs av alla som ska resa dit. Det behövs dock inte vid mellanlandningar om man inte lämnar flygplatsen. För resor till Hongkong eller Macao behövs inte visum.

För att få visum till Kina behöver man sända in följande:

  • Pass
    • Minst två lediga sidor (ett uppslag)
    • Giltigt i minst 6 månader från ansökan (9 månader för double entry-visum och 15 månader för multi entry-visum)
  • Foto
    • Typiskt "passfoto", inga hemmagjorda utskrifter
    • Ska visa ditt ansikte rakt framifrån
    • I färg
    • Måste ha vit bakgrund
  • Ansökningsblankett
    • Blanketten har fyra sidor (Blanketten finns här)
    • Fyll i alla rutor som du kan fylla i. Skriv "N/A" i de rutor som inte gäller dig.
    • Glöm inte att skriva under ansökan
  • Ytterligare dokument för turistvisum
    • Kopia på hotellbokning
    • Kopia på flygbiljett/flygbokning
    • Resplan, skriv hur du tänkt resa i Kina
 

Affärsvisum och studentvisum kräver ytterligare dokument. Läs mer under respektive rubrik nedan.

Efter betalning, skicka din ansökan med rekommenderat brev till:

Alla Visum
Box 7145
10387 Stockholm

Det går bra att betala för flera personer på samma gång, och även att skicka flera ansökningar i samma kuvert.

Visumens giltighetstid

Visumen börjar gälla från när du ansöker (i praktiken någon dag efter du skickat in din ansökan)

  • Single entry-visum gäller i 3 månader. Du har alltså tre månader på dig att resa in i Kina från att ditt visum utfärdats. Ska du resa till Kina 1 april kan du alltså söka tidigast 1 januari om du söker single entry-visum.
  • Double entry-visum gäller i 6 månader.
  • Multi entry-visum gäller i 6 eller 12 månader.

Om du ska resa till andra länder innan din resa till Kina och inte hinner söka visum inom 3-månadersgränsen kan du lösa det genom att söka ett double entry-visum istället. Då har du 6 månader på dig att resa in i Kina och det spelar ingen roll om du bara utnyttjar visumet för en inresa.

Turistvisum

Till Kina kan du normalt få visum för max 30 eller 60 dagar i sträck. Turister kan välja mellan två typer av visum:

Single entry-visum, som gäller för en resa, och då får man stanna i max 30 eller 60 dagar.

Double entry-visum, som gäller för två resor á 30 eller 60 dagar per vistelse. Efter max 60 dagar får man lämna Kina och när man kommer tillbaks igen får man 60 nya dagar.

Skriv på ansökan hur många dagar ni tänkt stanna som längst. Visum till Kina ges för antingen 30 eller 60 dagar och vad man får beror på vad man skriver på ansökan. Exempel: Skriver man 7 dagar får man visum för 30 dagar. Skriver man 31 dagar får man oftast visum för 60 dagar.

För mellanlandning i Peking i Shanghai, läs mer under transitvisum nedan.

Affärsvisum

Affärsvisum behöver den som ska åka till Kina för att göra affärer, träffa affärskontakter, sluta avtal, besöka konferenser eller liknande. Det är inte till för att ta anställning. För det finns det arbetsvisum.

För att få affärsvisum behöver man, förutom pass, foto, ansökningsblankett enligt ovan, även bifoga en inbjudan.

Inbjudan ska vara från företaget i Kina som du ska besöka. På inbjudan måste det framgå att den är till för dig. Ditt namn, födelsedatum, passnummer samt när och hur länge du ska stanna i Kina ska framgå av inbjudan. Inbjudan ska signeras och stämplas av företaget i Kina.

Du kan få visum för 30 eller 60 dagar per vistelse. Single entry eller double entry (en eller två inresor).

För längre vistelser upp till 90 dagar, eller för multi entry-visum (obegränsat antal inresor under en period av 6 eller 12 månader) krävs förutom ovan nämnda inbjudan även en inbjudan som heter "Invitation Letter of Duly Authorized Unit". Denna inbjudan kan endast utfärdas av vissa stora företag och myndigheter. Med en sådan inbjudan kan man få multi entry-visum på 12 månader á 90 dagar per vistelse.

Besöksvisum

Inbjudan från den du ska besöka i Kina behövs. På blanketten behöver du även skriva namn, adress och telefonnummer till den personen du ska besöka.

Du behöver även kopia på inbjudarens pass och uppehållstillstånd, eller ID-kort om det är en kines.

Instruktioner gällande inbjudan finns längst bak i blanketten. 

Transitvisum

Visum behövs inte för transit om man har biljett för vidare färd till tredje land inom 72 timmar, och man mellanlandar i Peking eller Shanghai. (gäller ej alla nationaliteter, kontakta oss om du inte har svenskt pass)

Om du ändå vill söka transitvisum behöver du bifoga följande:

  • Ansökningsblankett
  • Foto
  • Pass
  • Kopia på flygbiljett
 

Studentvisum

Du som blivit antagen av en skola kan söka studentvisum. Skolan behöver skicka ett antagningsbesked till dig, samt en blankett som kallas för JW202. Du behöver själv skriva under JW202, och bifoga den och antagningsbeskedet i original med din visumansökan. Du får tillbaks originalen när ditt visum är klart.

Om du ska studera i ett halvår kan du välja mellan ett single entry-visum (en inresa) på 180 dagar eller double entry-visum (två inresor) på 90 dagar styck. För studier på ett år eller mer så kommer du få ett visum som bara gäller i 30 dagar, men så fort du kommer fram till Kina så kommer skolan hjälpa dig med att söka uppehållstillstånd i Kina.

Tips om visum

Hotellbokning: Behövs för turistvisum till Kina
Flygbokning: Behövs för turistvisum till Kina

De vanligaste problemen med visumansökningar till Kina är:

  • Felaktigt foto. Det ska vara ett riktigt körkorts-/visumfoto, i färg, taget rakt framifrån och med vit bakgrund. Foton från fotoautomater går bra så länge dom uppfyller kraven.
  • Trasigt pass. De äldre svenska passen (från 2005 eller tidigare, med 10 års giltighet) har dålig kvalitet och identitetssidan spricker ofta. Kontrollera det innan du sänder in din ansökan!
  • Saknar inbjudan vid affärsvisum. Affärsvisum kräver inbjudan så se till att skicka in en sådan med ansökan.

Om du har fyllt i blanketten fel eller glömt skriva under - Ingen fara! Vi hjälper dig med ansökan och rättar alla fel. Din ansökan kommer aldrig bli underkänd på grund av felaktigt ifylld blankett.

Om vi hittar några fel med ansökan kommer vi kontakta dig direkt. Var inte orolig för att göra fel - din visumansökan kommer aldrig nekas för att du missat någonting. Vi går igenom alla ansökningar och ser till att åtgärda eventuella fel.

När du söker visum hos Alla Visum så är det vi som ansvarar för din visumansökan under hela ansökningsprocessen. Din visumansökan hanteras av oss och när visumet är klart kommer det skickas tillbaks till dig direkt från oss. Om du har frågor om din visumansökan, var god kontakta oss direkt.

Kontakta oss

  • Om du har några frågor angående visum, tveka inte att kontakta oss.
  • Skicka e-post »
  • Postadress:
    Alla Visum
    Box 7145
    10387 Stockholm
  •  
  • Besöksadress:
    Kungsgatan 37 Stockholm

    Öppet 8 - 18 vardagar

    Kortbetalning med Visa/Mastercard
  •  
  • Telefon:
    08-53332060
  •  

Visumfoto

  • Om ni behöver visumfoton så har vi möjlighet att fotografera er på vårt kontor. Pris 150 kr per person.