Indien

Visum till Indien

Här kan du beställa visum till Indien. Lägg rätt kombination i varukorgen och slutför sedan betalningen.

visum IN

1 345 kr inkl. moms
Ange visumtyp
Ange din nationalitet.
Ange antal ansökningar.

Handläggningstiden är ca 5-10 arbetsdagar från det att vi får en komplett ansökan från dig.

Följ nedanstående krav från indiska ambassaden för att söka visum till Indien.

Elektroniskt E-visum (E-visa)

Smidigaste sättet att få visum till Indien är att söka e-visum. Det kan man göra själv på nätet via indiska myndigheters webbplatser men vi kan även göra det åt dig med hjälp av vår vanliga förenklade ansökningsblankett.

E-visa gäller om man reser in i landet via någon av följande flygplatser: Ahmedabad, Amritsar,
Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi,
Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai,
Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum & Varanasi.
Eller via sjövägen: Cochin, Goa, Mangalore.

Visumet utfärdas efter ca 4 arbetsdagar vilket innebär att man måste ansöka minst 4 arbetsdagar innan tänkt avresa för att hinna få visumet i tid.

Villkor för E-visa:

  • Man kan ansöka tidigast 120 dagar och senast 4 dagar innan avresa.
  • Visumet gäller för upp till 60 dagars vistelse och man får resa in i landet upp till två gånger inom den tiden.
  • E-visa går inte att förlänga.
  • En papperskopia av e-visumet måste visas upp vid inresan till Indien.
  • Utresebiljett från Indien

Vad vi behöver:

  • En komplett ifylld ansökningsblankett. Klicka här för att ladda ner blanketten.
  • Foto (50x50 mm, nytaget välliknande foto taget framifrån mot vit bakgrund)
  • Scannad kopia av identitetssidan av ditt pass
  • Flygbokning, tur och retur

 

Det går bra att e-posta alla handlingar för ansökan om e-visa.

 

Affärsvisum till Indien

Ett affärsvisum är giltigt i max ett år. Det går att ansöka om en, två eller multipla inresor.

För att söka affärsvisum till Indien behövs följande:

  • Ansökningsblankett. Klicka här för att ladda ner blanketten.
  • Om du har annan nationalitet än svensk (ej svenskt pass) behöver du fylla i en extra blankett. Klicka här för att ladda ner blanketten. OBS: Handläggningstiden för utländska (ej svenska pass) är minst 20 arbetsdagar.
  • Foto. Fäst ett foto (typ körkortsfoto) på blanketten. Fotot måste vara i färg med vit bakgrund. Det ska vara ett riktigt foto på fotopapper. Måtten ska vara 50x50 mm.
  • Pass. Du behöver ett pass, giltigt minst 6 månader framåt.
  • Ett undertecknat brev från arbetsgivaren i Sverige, på företagets brevpapper (med sidhuvud och sidfot med företagets logotyp och kontaktuppgifter). Brevet ska innehålla:
    • Uppgifter om företagets verksamhet
    • Den ansökandes position i företaget
    • Syfte med resan till Indien
    • Datum för resan till Indien
    • Garanti för kostnader som kan uppstå under resan till Indien

En inbjudan från det mottagande företaget i Indien, som ska innehålla:

  • Namn på den sökande
  • Syfte med resan till Indien
  • Datum för resan till Indien 

Turistvisum till Indien

Ett turistvisum är giltigt i sex månader framåt, från och med den dag visum utfärdas. Det går att ansöka om en eller två inresor.

För att söka turistvisum till Indien behövs följande:

  • Ansökningsblankett. Klicka här för att ladda ner blanketten.
  • Om du har annan nationalitet än svensk (ej svenskt pass) behöver du fylla i en extra blankett. Klicka här för att ladda ner blanketten. OBS: Handläggningstiden för utländska (ej svenska pass) är minst 20 arbetsdagar.
  • Foto. Fäst ett foto (typ körkortsfoto) på blanketten. Fotot måste vara i färg med vit bakgrund. Det ska vara ett riktigt foto på fotopapper. Måtten ska vara 50x50 mm.
  • Pass. Du behöver ett pass, giltigt minst ytterligare 6 månader. 
  • Flygbokning. Kopia på flygbokning, tur och retur.

 

Konferensvisum till Indien

Ett konferensvisum är giltigt i en månad. Det går endast att ansöka om en inresa.

För att söka konferensvisum till Indien behövs allt ovan (för turistvisum) samt:

  • Ansökningsblankett. Gå till http://indianvisaonline.gov.in/visa/ och fyll i visumansökningsformuläret online. Skriv sedan ut det på papper och underteckna på två ställen. OBS: Var noga! Skriv ditt namn precis som i passet och svara rätt på samtliga frågor.
  • Foto. Fäst ett foto (typ körkortsfoto) på blanketten. Fotot måste vara i färg med vit bakgrund. Det ska vara ett riktigt foto på fotopapper. Måtten ska vara 50x50 mm.
  • Pass. Du behöver ett pass, giltigt minst ytterligare 6 månader.
  • En undertecknad inbjudan från konferensen. Inbjudan måste vara i den sökandes namn.
  • En inbjudan från Home Affairs.
  • En inbjudan från Ministry of External Affairs i Indien.


Posta din ansökan

Lägg blankett med foto, pass samt eventuellt övriga dokument i ett kuvert och skicka rekommenderat till:

Alla Visum
Box 7145
10387 Stockholm

Alla Visum är ett ombud som kan hjälpa dig med visumansökan till ett antal olika länder. Vi är ett privat företag utan anknytning till någon ambassad. Du kan alltid ansöka direkt hos ambassaden utan att gå via oss. Läs mer om våra fördelar och våra köpvillkor.

Så handlar du:

Lägg rätt kombination i varukorgen och slutför sedan betalningen. Skicka därefter dina ansökningshandlingar till:

Alla Visum
Box 7145
10387 Stockholm

Vi tar emot ansökningar per post från alla oavsett var man bor, och skickar sedan tillbaks pass med visum till er på valfri adress (ange vid beställningen).

Läs mer

Kontakta oss

Om du har några frågor angående visum, tveka inte att kontakta oss.

  • 08 - 53 33 20 60

 

Besöksadress:

Kungsgatan 37
11156 Stockholm

Öppet 8 - 17 vardagar

Postadress:

Alla Visum
Box 7145
10387 Stockholm

Visumfoto

 

 

Om ni behöver visumfoton så har vi möjlighet att fotografera er på vårt kontor. Pris 150 kr per person.

Logga in

×