Kina

Visum till Kina

Här kan du beställa visum till Kina. Lägg rätt kombination i varukorgen och slutför sedan betalningen. Vi tar emot ansökningar per post från alla oavsett var man bor, och skickar sedan tillbaks pass med visum till er på valfri adress (ange vid beställningen)

visum CN

1 500 kr inkl. moms
Ange antal inresor.
Ange din nationalitet.
Ange hanteringstid.
Ange antal ansökningar.

Hanteringstiden för visumansökningar till Kina är för närvarande okänd. "Express" eller "urgent" tillämpas inte längre.

Vi uppdaterar informationen löpande så fort vi får nya besked från ambassaden. I de fall ambassadens webbsajt har andra uppgifter än vad vi skriver här, är det alltid ambassadens uppgifter som gäller.

Från och med 2017-12-01 behöver samtliga sökanden (ålder 14-70) lämna fingeravtryck på plats i Stockholm. Skicka din ansökan som vanligt till oss. När ansökan är komplett bokar vi tid för att lämna fingeravtryck. Därefter hanteras din visumansökan som vanligt och när det är klart skickar vi tillbaks ditt pass till dig.

Är ni två eller fler som reser tillsammans finns dock möjligheten att ansöka om gruppvisum istället, ett så kallat entry visa. Då slipper man lämna fingeravtryck och det räcker dessutom med en kopia på ditt pass istället för originalet. Läs mer nedan.

 

Visum till Kina behövs av alla som ska resa dit. Det behövs dock inte vid mellanlandningar om man inte lämnar flygplatsen. För resor till Hongkong eller Macao behövs inte visum.

För att få visum till Kina behöver man sända in följande:

 • Pass
  • Minst två lediga sidor (ett uppslag)
  • Giltigt i minst 6 månader från ansökan (9 månader för double entry-visum och 15 månader för multi entry-visum)
 • Kopia på id-sidan av ditt pass
 • Ett foto (av typen passfoto/körkortsfoto). OBS! Viktigt att fotot är enligt reglerna. Se regler här.
 • Ansökningsblankett
  • Den finns på nätet på denna sidan: https://application.allavisum.se/
  • I slutet av den elektroniska ansökningsblanketten kommer du få boka tid för att lämna fingeravtryck. Tiden är preliminär och vi kommer bekräfta den.
 • Ytterligare dokument för turistvisum
  • Kopia på hotellbokning
  • Kopia på flygbiljett/flygbokning
  • Resplan, skriv hur du tänkt resa i Kina

 

Affärsvisum och studentvisum kräver ytterligare dokument. Läs mer under respektive rubrik nedan.

Efter betalning, skicka din ansökan med rekommenderat brev till:

Alla Visum
Box 7145
10387 Stockholm

Det går bra att betala för flera personer på samma gång, och även att skicka flera ansökningar i samma kuvert.

Visumens giltighetstid

Visumen börjar gälla från när du ansöker (i praktiken någon dag efter du skickat in din ansökan). Detta gäller ej entry visa, se nedan under dess rubrik för särskilda regler.

 • Single entry-visum gäller i 3 månader. Du har alltså tre månader på dig att resa in i Kina från att ditt visum utfärdats. Ska du resa till Kina 1 april kan du alltså söka tidigast 1 januari om du söker single entry-visum.
 • Double entry-visum gäller i 6 månader.
 • Multi entry-visum gäller i 6 eller 12 månader.

Om du ska resa till andra länder innan din resa till Kina och inte hinner söka visum inom 3-månadersgränsen kan du lösa det genom att söka ett double entry-visum istället. Då har du 6 månader på dig att resa in i Kina och det spelar ingen roll om du bara utnyttjar visumet för en inresa.

Entry visa / gruppvisum

Ett gruppvisum till Kina kan man söka om man är två eller fler som reser tillsammans.  Fördelarna är att man slipper lämna fingeravtryck i Stockholm och man slipper även skicka in sitt pass.

Efter att visumet utfärdats har man 15 dagar på sig att resa in i Kina. Man måste lämna Kina senast 30 dagar efter dagen för inresa i landet.

Visumen utfärdas i Kina och skickas i original från Kina med DHL eller Fedex (299 kr). Visumen skickas därefter från oss till dig med PostNord REK i de flesta fall.

Välj "Entry visa (1 inresa)" i menyn för "Inresor" ovan, för att välja detta visum.

För att söka entry visa till Kina behöver du bifoga följande:

 • Ni måste vara minst två personer som reser till och från Kina tillsammans
 • Komplett ifylld ansökningsblankett (blanketten finns här)
 • Kopia av era pass (identitetssidan)
 • Ett foto (av typen passfoto/körkortsfoto). Nytaget, i färg mot vit bakgrund. Storlek 48x33 mm.
 • Flygbokning
 • Hotellbokning (som täcker hela er vistelse. Bekräftad och betald bokning, preliminärbokning godkänns inte)
 • För dig som bor hemma hos vänner, bifoga inbjudningsbrev sam kopia på värdens kinesiska ID-kort, alternativt pass om värden inte är kines.

Turistvisum

Till Kina kan du normalt få visum för max 30 eller 60 dagar i sträck. Turister kan välja mellan två typer av visum:

Single entry-visum, som gäller för en resa, och då får man stanna i max 30 eller 60 dagar.

Double entry-visum, som gäller för två resor á 30 eller 60 dagar per vistelse. Efter max 60 dagar får man lämna Kina och när man kommer tillbaks igen får man 60 nya dagar.

Skriv på ansökan hur många dagar ni tänkt stanna som längst. Visum till Kina ges för antingen 30 eller 60 dagar och vad man får beror på vad man skriver på ansökan. Exempel: Skriver man 7 dagar får man visum för 30 dagar. Skriver man 31 dagar får man oftast visum för 60 dagar.

För mellanlandning i Peking i Shanghai, läs mer under transitvisum nedan.

Affärsvisum

Affärsvisum behöver den som ska åka till Kina för att göra affärer, träffa affärskontakter, sluta avtal, besöka konferenser eller liknande. Det är inte till för att ta anställning. För det finns det arbetsvisum.

För att få affärsvisum behöver man, förutom pass, foto, ansökningsblankett enligt ovan, även bifoga en inbjudan.

Inbjudan ska vara från företaget i Kina som du ska besöka. På inbjudan måste det framgå att den är till för dig. Ditt namn, födelsedatum, passnummer samt när och hur länge du ska stanna i Kina ska framgå av inbjudan. Beskrivning av båda företagens verksamhet samt relation mellan företagen ska också finnas med.. Inbjudan ska signeras och stämplas av företaget i Kina.

Du kan få visum för 30 eller 60 dagar per vistelse. Single entry eller double entry (en eller två inresor).

Multi entry-visum kan du få beviljat för 6 månader, om du har haft två double entry-visum under den senaste 12-månadersperioden. Du kan även få multi entry-visum för 12 månader ifall du haft två stycken multi entry-visum under den senaste 24-månadersperioden. Med en "Invitation Letter of Duly Authorized Unit" (myndighetsinbjudan) kan du få multi entry-visum utan att ha haft visum sen tidigare.

Affärsvisum on arrival (entry visa) - Endast Shanghai Pudong Airport

För affärsresenärer som reser till Shanghai finns ett alternativ till den vanliga proceduren. Visumet kan bli klart inom fyra arbetsdagar och det är giltigt för inresa i 30 dagar från utfärdande. (Kontakta oss om du behöver expresshantering)

Ett sådant visum kan endast utfärdas i vissa specifika fall, var vänlig kontakta oss först innan du skickar in din ansökan.

För att ansöka om ett sådant visum behöver du e-posta följande dokument:

 • Scannade kopior av samtliga sidor av ditt pass inklusive fram- och baksidor.
 • Flygbiljett
 • Hotellbokning
 • Affärsinbjudan

Visumansökan handläggs av polismyndigheten i Kina och när det är klart kommer du få ett "Notification of acceptance" av oss. Skriv ut det i färg och ta även med två stycken visumfoton. Visa upp passet och "Notification of acceptance" när du checkar in på flygplatsen. 

Kostnaden för ett visum är 4000 kr och vi fakturerar dig efter godkänd ansökan.

 

Besöksvisum

Inbjudan från den du ska besöka i Kina behövs. På blanketten behöver du även skriva namn, adress och telefonnummer till den personen du ska besöka.

Du behöver även kopia på inbjudarens pass och uppehållstillstånd, eller ID-kort om det är en kines.

Instruktioner gällande inbjudan finns längst bak i blanketten. 

Transitvisum

Visum behövs inte för transit om man har biljett för vidare färd till tredje land inom 72 timmar, och man mellanlandar i Peking eller Shanghai. (gäller ej alla nationaliteter, kontakta oss om du inte har svenskt pass)

Om du ändå vill söka transitvisum behöver du bifoga följande:

 • Ansökningsblankett
 • Foto
 • Pass
 • Kopia på flygbiljett

 

Studentvisum

Du som blivit antagen av en skola kan söka studentvisum. Skolan behöver skicka ett antagningsbesked till dig, samt en blankett som kallas för JW202. Du behöver själv skriva under JW202, och bifoga den och antagningsbeskedet i original med din visumansökan. Du får tillbaks originalen när ditt visum är klart.

Om du ska studera i ett halvår kan du välja mellan ett single entry-visum (en inresa) på 180 dagar eller double entry-visum (två inresor) på 90 dagar styck. För studier på ett år eller mer så kommer du få ett visum som bara gäller i 30 dagar, men så fort du kommer fram till Kina så kommer skolan hjälpa dig med att söka uppehållstillstånd i Kina.

Tips om visum

Hotellbokning: Behövs för turistvisum till Kina
Flygbokning: Behövs för turistvisum till Kina

De vanligaste problemen med visumansökningar till Kina är:

 • Felaktigt foto. Det ska vara ett riktigt körkorts-/visumfoto, i färg, taget rakt framifrån och med vit bakgrund. Foton från fotoautomater går bra så länge dom uppfyller kraven.
 • Trasigt pass. De äldre svenska passen (från 2005 eller tidigare, med 10 års giltighet) har dålig kvalitet och identitetssidan spricker ofta. Kontrollera det innan du sänder in din ansökan!
 • Saknar inbjudan vid affärsvisum. Affärsvisum kräver inbjudan så se till att skicka in en sådan med ansökan.

Om du har fyllt i blanketten fel eller glömt skriva under - Ingen fara! Vi hjälper dig med ansökan och rättar alla fel. Din ansökan kommer aldrig bli underkänd på grund av felaktigt ifylld blankett.

Om vi hittar några fel med ansökan kommer vi kontakta dig direkt. Var inte orolig för att göra fel - din visumansökan kommer aldrig nekas för att du missat någonting. Vi går igenom alla ansökningar och ser till att åtgärda eventuella fel.

När du söker visum hos Alla Visum så är det vi som ansvarar för din visumansökan under hela ansökningsprocessen. Din visumansökan hanteras av oss och när visumet är klart kommer det skickas tillbaks till dig direkt från oss. Om du har frågor om din visumansökan, var god kontakta oss direkt.

Alla Visum är ett ombud som kan hjälpa dig med visumansökan till ett antal olika länder. Vi är ett privat företag utan anknytning till någon ambassad. Du kan alltid ansöka direkt hos ambassaden utan att gå via oss. Läs mer om våra fördelar och våra köpvillkor.

Så handlar du:

Lägg rätt kombination i varukorgen och slutför sedan betalningen. Skicka därefter dina ansökningshandlingar till:

Alla Visum
Box 7145
10387 Stockholm

Vi tar emot ansökningar per post från alla oavsett var man bor, och skickar sedan tillbaks pass med visum till er på valfri adress (ange vid beställningen).

Läs mer

Kontakta oss

Om du har några frågor angående visum, tveka inte att kontakta oss. Telefon 9-15, e-post även kvällstid.

 • 08 - 53 33 20 60

Postadress:

Alla Visum
Box 7145
10387 Stockholm

Visumfoto

 

 

Läs mer om visumfoton.

Om ni behöver visumfoton så har vi möjlighet att fotografera er på vårt kontor. Pris 150 kr per person.

Logga in

×