Thailand

Visum till Thailand

Här kan du ansöka om visum till Thailand. Visum behövs om du tänkt stanna i Thailand i mer än 30 dagar.

visum TH

800 kr inkl. moms
Ange antal inresor.
Ange din nationalitet.
Ange antal ansökningar.

Så här ansöker man om visum till Thailand

Läs nedan under respektive rubrik hur man gör för att söka visum till Thailand.

Skicka ansökan samt alla underlag i ett rekommenderat brev till:

Alla Visum
Box 7145
10387 Stockholm

Du kommer få ditt pass med visum tillbaks efter ungefär en vecka, förutom OA-visum som tar ca två veckor. Passet skickas tillbaks till dig med rekommenderat brev.

När du ansöker om visum måste du befinna dig i Sverige, från det att du lämnat in din ansökan fram tills att visumet är klart.

OBS: När du söker visum hos Alla Visum så är det vi som ansvarar för din visumansökan under hela ansökningsprocessen och sköter all kontakt med thailändska ambassaden som ditt ombud. Din visumansökan hanteras av oss och när visumet är klart kommer det skickas tillbaks till dig direkt från oss. Om du har frågor om din visumansökan, var god kontakta oss direkt.

 

Hoppa direkt till:

Turistvisum
Pensionärsvisum (O)
Långtidsvisum (O-A)
Arbetsvisum
Affärsvisum
Studentvisum
Praktikvisum
Volontärvisum
Familjevisum

 

Turistvisum för en inresa

 

Med ett turistvisum till Thailand kan du stanna i 60 dagar. Det går också att förlänga visumet på plats i Thailand med ytterligare 30 dagar för totalt 90 dagar per inresa. Om du vill förlänga visumet får du själv besöka Immigration Bureau när du kommit till Thailand.

Ett visum för en inresa (single entry) är giltigt för inresa i 3 månader. Du måste alltså resa in i Thailand senast tre månader efter att du skickat in din visumansökan. Dagarna du får stanna i Thailand börjar räknas när du landar i Thailand.

Du behöver följande:

      • En ansökningsblankett, komplett ifylld (blanketten hittar du här). Läs hur man fyller i blanketten genom att klicka här
      • Skriv under ansökan.
      • Passet i original som är giltigt minst 6 månader till efter inresedatumet samt oskadat.
      • Kopia av ditt pass. Bifoga en kopia av identitetssidan i ditt pass tillsammans med passet i original.
      • Två (OBS: 2 stycken) passfoton i färg som är max 6 månader gamla. De ska vara 45×35 mm och med vit bakgrund. (Måste vara riktiga id-/körkortsfoton, inga hemmagjorda foton godtas)
      • Kopia av din flygbiljett eller bokningsbekräftelse, som tydligt visar inrese- samt utresedatumen. 
      • Betala avgiften via denna sida.

 

 

Turistvisum för multipla inresor

Visumet gäller för obegränsat antal inresor till Thailand inom 6 månader. Visumet börjar gälla från utfärdsdatumet och 6 månader framåt, sista inresa till Thailand måste ske 6 månader efter man har skickat in en komplett ansökan. Man kan stanna i upptill 60 dagar per inresa.

Du behöver följande:

  • En ansökningsblankett, komplett ifylld (blanketten hittar du här). Läs hur man fyller i blanketten genom att klicka här
  • Passet i original, giltigt i minst 9 månader till
  • Kopia av ditt pass
  • Två foton i färg, max 6 månader gamla. I färg med vit bakgrund, 45x35 mm.
  • Kopia av flygbokning (Första inresa samt sista utresa)
  • Hotellbokning (De första dagarna)
  • Kontoutdrag från banken med alla transaktioner från de senaste 6 månaderna och som visar att saldot aldrig understigit 57000kr under perioden.
  • Arbetsgivarintyg eller skolintyg. Intyg från svensk arbetsgivare eller skola där det står att du är anställd eller studerar.

 

Pensionärsvisum

Om du är pensionär kan du ansöka om pensionärsvisum Non-Immigrant Visa "O". Du får stanna max 90 dagar i taget i Thailand. Du får välja om du vill söka visum för en inresa (single entry) eller multipla inresor (multi entry).

För ansökan behövs följande dokument:

 

Du behöver bifoga bevis på finansiering. Bifoga antingen:

  • Intyg på inkomst från pension på minst 18500 kronor efter skatt varje månad
  • Om pensionen inte räcker till, kan du komplettera med bankintyg som visar tillgodohavanden (kontant) på minst 57000 kronor.
 

Dokumenten ska vara i original, på engelska, stämplade och undertecknade av utgivaren.

Du behöver dessutom bifoga:

  • Personbevis
  • Bevis på att du är pensionär (intyg på inkomst från pension)
 

Med ett Non-Immigrant Visa "O" får du stanna max 90 dagar i taget i Thailand. Om du har ett multi entry-visum och vill få 90 dagar behöver du lämna Thailand och vara borta minst 24 timmar innan du kan få påbörja en ny 90-dagarsperiod.

 

Långtidsvisum "O-A" för dig som är 50+

Om du är över 50 år och vill stanna i Thailand längre än 90 dagar kan du ansöka om Non-immigrant Visa "O-A" och när du fått visumet har du ett år på dig att resa in i Thailand. Efter att du rest in i landet får du stanna max ett år i sträck. Du kan förlänga mer ytterligare ett år i taget på plats i Thailand.

För ansökan behövs följande dokument:

Bevis på finanisering. Du behöver bifoga antingen:

  • Intyg på inkomst från pension på minst 18500 kronor efter skatt per månad. 1 original samt två kopior.
  • eller
  • Bankintyg som visar tillgodohavanden (kontant) på minst 228000 kronor. 1 original samt två kopior.
  • eller
  • En kombination av ovanstående, som totalt per år blir minst 228000 kronor. Till exempel pension på 14000 kronor per månad plus 60000 på banken. 1 original samt två kopior.

Du behöver även:

  • Utdrag från belastningsregistret från Polisen. Det ska vara på engelska. Skicka in originalet samt två kopior.
  • Läkarintyg från en svensk vårdinrättning, på engelska, ett original samt två kopior. Blankett finns här: Klicka här (öppnas i nytt fönster)
  • Personbevis på engelska, ett original samt två kopior.

OBS: När du fått ditt Non-immigrant Visa "O-A" och rest till Thailand så behöver du anmäla dig till Immigration Bureau eller den lokala polisstationen var 90:e dag (7 dagar innan slutet av varje 90-dagarsperiod).

Ett Non-Immigrant Visa "O-A" är giltigt för multipla inresor under giltighetstiden. Du får alltså resa ut och in ur landet som du vill under tiden visumet är giltigt.

 

Arbetsvisum

Om du skall arbeta i Thailand måste du ha ett arbetsvisum, med ett arbetsvisum till Thailand kan du stanna i 90 dagar. Det går också att förlänga visumet på plats i Thailand. Om du vill förlänga visumet får du själv besöka Immigration Bureau när du kommit till Thailand.

Du behöver följande:

  • Ansökningsblankett, komplett ifylld (blanketten hittar du här). Läs hur man fyller i blanketten genom att klicka här.
  • Passet i original som är giltigt minst 6 månader till efter inresedatumet
  • Kopia av ditt pass. Bifoga en kopia av identitetssidan i ditt pass tillsammans med passet i original.
  • Två (OBS: 2 stycken) passfoton i färg som är max 6 månader gamla. De ska vara 45×35 mm och med vit bakgrund. (Måste vara riktiga id-/körkortsfoton, inga hemmagjorda foton godtas)
  • Inbjudan i original
  • Ett brev i original från arbetsgivaren i Thailand, där all information angående arbetet framgår. Tjänst, lön, anställningsperiod och andra uppgifter.
  • Bevis på avslutade studier samt ett CV på engelska.
  • ”Letter of approval” från Arbetsmarknadsdepartamentet (Ministry of Labor). Din arbetsgivare i Thailand skall ansöka om det (Form WP3) på Ministry of Labor. Om du har tidigare arbetat i Thailand, arbetstillstånd i original.
  • Kopia av ett giltigt arbetstillstånd (blå bok) om du har en sådan sen tidigare

Affärsvisum

Om du skall åka till Thailand på en affärsresa måste du ha ett affärsvisum. Du kan ansöka om visum med en inresa som är giltig i 90 dagar eller visum med flera inresor som är giltig i 1 år.

Du behöver följande:

  • Ansökningsblankett, komplett ifylld (blanketten hittar du här). Läs hur man fyller i blanketten genom att klicka här.
  • Passet i original som är giltigt minst 6 månader till efter inresedatumet för visum med en inresa eller 18 månader för visum med flera inresor.
  • Kopia av ditt pass. Bifoga en kopia av identitetssidan i ditt pass tillsammans med passet i original.
  • Två (OBS: 2 stycken) passfoton i färg som är max 6 månader gamla. De ska vara 45×35 mm och med vit bakgrund. (Måste vara riktiga id-/körkortsfoton, inga hemmagjorda foton godtas)
  • Garantibrev från din arbetsgivare i Sverige
  • Inbjudan med information om din affärspartner i Thailand (företagsprofil, licens, org.nummer, lista på utländska medarbetare, lista på aktieägare, lista över förtetagets kontor, taxeringsbevis (Por Ngor Dor 50), momsregistrering (Por Por 20) årsredovisning o.s.v.)

 

Studentvisum

Om du skall studera i Thailand måste du ha studentvisum. Med ett studentvisum Non-immigrant Visa "ED" kan du stanna i 90 dagar. Det går också att förlänga visumet på plats i Thailand. Om du vill förlänga visumet får du själv besöka Immigration Bureau när du kommit till Thailand. Studentvisum gäller endast en inresa.

OBS: Detta visum är ett "O"-visum, vilket innebär att du behöver välja "90-dagars "O" single entry" när du väljer antal inresor ovan. Priset är högre än för ett vanligt turistvisum.

Du behöver följande:

  • En ansökningsblankett, komplett ifylld (blanketten hittar du här). Läs hur man fyller i blanketten genom att klicka här.
  • Passet i original som är giltigt minst 6 månader till efter inresedatumet
  • Kopia av ditt pass. Bifoga en kopia av identitetssidan i ditt pass tillsammans med passet i original.
  • Två (OBS: 2 stycken) passfoton i färg som är max 6 månader gamla. De ska vara 45×35 mm och med vit bakgrund. (Måste vara riktiga id-/körkortsfoton, inga hemmagjorda foton godtas)
  • Antagningsbesked från högskola/universitet i Thailand i original.
  • Intyg från din skola i Sverige, om du har avslutat dina studier i Sverige måste du bifoga ditt examensbevis.
  • Sudent ID, Mecenatkort eller Passerkort
  • Beslutet om studiemedel från CSN eller kontoutdrag från banken på minst 7000 kronor per månad
  • Betala avgiften via denna sida.

Praktikvisum

Om du vill praktisera i Thailand, måste du ansöka om praktikvisum. Med ett Praktikvisum Non-immigrant Visa "ED" kan du stanna i 90 dagar. Det går också att förlänga visumet på plats i Thailand. Om du vill förlänga visumet får du själv besöka Immigration Bureau när du kommit till Thailand. Praktikvisum gäller endast en inresa.

OBS: Detta visum är ett "O"-visum, vilket innebär att du behöver välja "90-dagars "O" single entry" när du väljer antal inresor ovan. Priset är högre än för ett vanligt turistvisum.

Du behöver följande:

  • En ansökningsblankett, komplett ifylld (blanketten hittar du här). Läs hur man fyller i blanketten genom att klicka här.
  • Passet i original som är giltigt minst 6 månader till efter inresedatumet
  • Kopia av ditt pass. Bifoga en kopia av identitetssidan i ditt pass tillsammans med passet i original.
  • Två (OBS: 2 stycken) passfoton i färg som är max 6 månader gamla. De ska vara 45×35 mm och med vit bakgrund. (Måste vara riktiga id-/körkortsfoton, inga hemmagjorda foton godtas)
  • Inbjudan från din praktikplats i Thailand, i original. Inbjudan ska innehålla all information rörande din praktik, om företaget, dina arbetsuppgifter, varaktighet, lön och andra ersättningar från företag.
  • Kopia på inbjudarens pass.
  • Intyg från din skola i Sverige. Om du har avslutat dina studier i Sverige måste du bifoga ditt examensbevis.
  • Beslutet om studiemedel från CSN eller kontoutdrag från banken på minst 7000 kronor per månad du stannar i Thailand.
  • Kopia på företagets registreringsbevis. Business Registration samt Business License(หนังสือรับรองการจดทะเบียนนิติบุคคล ใบสำคัญการจดทะเบียนบริษัท หรือห้างหุ้นส่วนจำกัด หรือใบทะเบียนพาณิชย์)
  • Ytterligare företagsdokument som visar följande information (kopior går bra).
    • Företeckning över aktieägare (บัญชีรายชื่อผู้ถือหุ้น)
    • Företagsprofil (หนังสือบริคณฑ์สนธิ / ข้อบังคับบริษัท)
    • Uppgifter om företagets verksamhet (รายละเอียดการดำเนินกิจการของบริษัท)
    • Lista på utländska arbetare i företaget, med namn, nationalitet och befattning (บัญชีรายชื่อคนต่างด้าวทั้งหมดที่ทำงานกับบริษัท ระบุชื่อสัญชาติ ตำแหน่ง)
    • En karta som visar platsen för företaget (แผนภูมิแสดงตำแหน่งงานในบริษัท และแผนที่ตั้งบริษัท)
    • Balansrapport samt inkomst- och skattedeklaration för företaget (งบดุลและบัญชีขาดทุนของบริษัท รายการภาษีเงินได้นิติบุคคลและภาษีการค้า ...50 ...30 ย้อนหลัง ปี)
    • Intyg om momsregistrering (ใบทะเบียนภาษีมูลค่าเพิ่ม ..20)
  • Alla företagsdokument ska signeras av styrelsen eller behörig verkställande direktör och vara stämplad med godkänd företagsstämpel.
  • Betala avgiften via denna sida.

Volontärsvisum

Om du vill arbeta som volontär i Thailand, måste du ansöka om volontärsvisum. Med ett Volontärsvisum Non-immigrant Visa "Volonteer" kan du stanna i upp till 90 dagar. Det går också att förlänga visumet på plats i Thailand. Om du vill förlänga visumet får du själv besöka Immigration Burou när du kommit till Thailand. Volontärsvisum gäller endast för en inresa.

Du behöver följande:

  • En ansökningsblankett, komplett ifylld (blanketten hittar du här). Läs hur man fyller i blanketten genom att klicka här.
  • Passet i original som är giltigt minst 6 månader till efter inresedatumet
  • Kopia av ditt pass. Bifoga en kopia av identitetssidan i ditt pass tillsammans med passet i original.
  • Två (OBS: 2 stycken) passfoton i färg som är max 6 månader gamla. De ska vara 45×35 mm och med vit bakgrund. (Måste vara riktiga id-/körkortsfoton, inga hemmagjorda foton godtas)
  • Inbjudan från Organisationen med stämpel och signatur.
  • CV och reserenser från din arbetsgivare eller intyg från din skola i Sverige, om du har avslutat dina studier i Sverige måste du bifoga ditt examensbevis.
  • Utdrag från belastningsregistret från Polisen i original
  • Kontoutdrag från banken på minst 7000 kronor per månad
  • Betala avgiften via denna sida.

 

Familjevisum

Om din maka/förälder/barn är Thailändsk medborgare kan du ansöka om Familjevisum Non-immigrant Visa "Spouse". Du får välja om du vill söka visum för en inresa (single entry) eller multipla inresor (multi entry). Med ett familjevisum kan du stanna i Thailand 90 dagar per inresa.

För ansökan behövs följande dokument:

 

Handlingar som visar er relation:

  • Kopia av vigselbevis och personbevis som visar att du är gift med en thailändsk medborgare, eller kopia av födelsebevis eller personbevis som visar att du är barn eller förälder till en thailändsk medborgare
  • Kopia av din thailändska släktings thailändska ID-kort, undertecknad av släktingen
  • Kopia på din thailändska släktings thailändska husregistrering, undertecknad av släktingen

Övrig information

Priset inkluderar ambassadens och vår avgift. Fraktavgifter tillkommer.

När du söker visum hos Alla Visum så är det vi som ansvarar för din visumansökan under hela ansökningsprocessen. Din visumansökan hanteras av oss och när visumet är klart kommer det skickas tillbaks till dig direkt från oss. Om du har frågor om din visumansökan, var god kontakta oss direkt.

Alla Visum är ett ombud som kan hjälpa dig med visumansökan till ett antal olika länder. Vi är ett privat företag utan anknytning till någon ambassad. Du kan alltid ansöka direkt hos ambassaden utan att gå via oss. Läs mer om våra fördelar och våra köpvillkor.

Så handlar du:

Lägg rätt kombination i varukorgen och slutför sedan betalningen. Skicka därefter dina ansökningshandlingar till:

Alla Visum
Box 7145
10387 Stockholm

Vi tar emot ansökningar per post från alla oavsett var man bor, och skickar sedan tillbaks pass med visum till er på valfri adress (ange vid beställningen).

Läs mer

Kontakta oss

Om du har några frågor angående visum, tveka inte att kontakta oss.

  • 08 - 53 33 20 60

 

Besöksadress:

Kungsgatan 37
11156 Stockholm

Öppet 8 - 17 vardagar

Postadress:

Alla Visum
Box 7145
10387 Stockholm

Visumfoto

 

 

Om ni behöver visumfoton så har vi möjlighet att fotografera er på vårt kontor. Pris 150 kr per person.

Logga in

×